Den skola vi vill skapa – och att stå stolt!

”Ingen elev ska gå osedd. Ingen elev ska stämplas som oönskad. Ingen elev ska falla igenom och förlora tron på sin egen förmåga. Det är ett stort ansvar. Skolan ska vara en trygg miljö fri från alla former av mobbning, diskriminering och andra kränkningar.”

Så skriver vi, du och jag, genom Lärarförbundet i vår Vision. När jag läser vidare i våra styrdokument finner jag:

”Lärarförbundet ansluter sig såväl till FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna, enligt vilken alla människor är födda fria och lika i fråga om värde och rättigheter, som till FN:s barnkonvention enligt vilken barnens bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut och åtgärder som berör dem.

Vi lever och verkar i ett mångkulturellt samhälle och en mångkulturell skola med deskyldigheter till respekt för vars och ens etniska och kulturella bakgrund som detta innebär. Vi tar avstånd från alla former av kränkningar och diskriminering och strävar efter att motverka ett segregerat samhälle.”

 ”Lärarförbundet verkar för jämställdhet såväl inom samhället, skolan som förbundet. Jämställdheten är både en rättvisefråga och en kvalitetsfråga – alla ska ha rätt att utveckla sina resurser utan de hinder som ett traditionellt könsrollstänkande reser.”

 Tillbaka till Visionen och jag läser:

 ”Vi vill skapa en skola som väcker den vetgirighet, nyfikenhet och det självförtroende som bara kunskap ger. Den bästa skolan för varje elev.”

 Visst känner man en stolthet över att vi som lärare gör ett stort och viktigt jobb. Stå stolt!

Jag som bloggat denna gång – Robert Fahlgren, stolt lärare och Lärarförbundare som har förmånen att sitta med i Lärarförbundets råd för jämställdhet och likabehandling som förbundsstyrelsens representant. Hoppas vi ses någon gång!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den skola vi vill skapa – och att stå stolt!

  1. Hassan S skriver:

    Jag tycker att du lyfter fram viktig frågor som är viktig att tänka på som lärare och elev. Och visionen du söker efter inte är omöjlig att få igenom, tillsammans är vi oslagbara och ingenting är omöjligt. Vill även poängtera att inlägget var mycket bra skrivet 🙂

  2. robfahl skriver:

    Tack! Jag tror att vi tillsammans som lärare och elever kan klara mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s