Lång väg till Jämställdhet

Så uttryckte sig jämställdhetsministern Maria Arnholm under veckan. Jag håller med henne. Eftersom det verkar som att alla institutioner har en jämställdhetsplan, den existerar  i skrift däremot verkar ingen  jobbar med det systematiskt. När man lyfter frågan i vissa sammanhang eller möten så bemöts man med samma kommentar: du kan jobba med det om du brinner för det. Vad är det för svar? Jag trodde att jämställdhet är nåt vi alla medborgare brinner för och vill att det ska jobbas med. Det handlar inte om att gå en föreläsning, fortbildning sen kasta den pärmen eller informationen. Det är nåt man ska tillämpa i alla sammanhang.

Min fråga är :Är vi jämställda hemma? Är det inte så, så har vi redan ett stort problem. Det vi saknar som grund kan vi inte krysta fram på jobbet. Eller?

Nora Tabbouche

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lång väg till Jämställdhet

  1. Helena skriver:

    Nora har klart en poäng, där jag arbetar finns planer hit och dit och dessa jobbas fram för att det SKA finnas… Så även jämställdhetsplanen. Däremot finns det tyvärr ingenting av faktiskt arbete med jämställdhetsfrågor på min arbetsplats. Jo, det har varit någon eftermiddag här och som en punkt på något av arbetsplatsmötena men sedan inget mer för att nå ut i det faktiska arbetet.(arbetet med elever). Jämställdhet är något som kräver kontinuitet. Tyvärr tror för många att ett temapass så är det fixat, då kan vi checka av den boxen och fortsätta till nästa punkt. Ett synligt och målinriktat engagemang från ledningen och övrig personal krävs, först då kan man få en medvetenhet och förhoppningsvis ett äkta jämställdhetstänk både bland personal och elever.
    Jag håller med Nora i att grunden inte går att krysta fram men vi måste tänka positivt, grunden går att först ruckas lite på då väl förutsättningarna ges…

  2. Ragia Abdullahi skriver:

    Jag håller med Nora. Arbetet mot ett jämställt Sverige, eller till och med världen börjar inte med några möten där man inte kommer fram till några konkreta saker och som sedan hamnar i en mapp som inte öppnas igen. Vi måste göra jämställdhet till en självklar grej. Om vi börjar i skolan kommer det att påverka deras arbetsliv till det bättre. Det kommer även att påverka deras syn på familjer. Uttrycket barnen är framtiden kanske funkar i det här sammanhanget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s